Back to top

Membranele de acoperire RubberGard EPDM și UltraPly TPO/FPO au primit eticheta DGNB Navigator

Membranele de acoperire RubberGard EPDM și UltraPly TPO/FPO de la Firestone Building Products au primit recent eticheta DGNB Navigator. Acest efort este aliniat cu angajamentul puternic al companiei față de sustenabilitate și de susținerea programelor de certificare a clădirilor verzi.

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) este una dintre cele mai mari rețele europene de susținere a sustenabilității clădirilor, cu peste 1.200 de membri. Activează în principal în Germania, însă dispune de organizații afiliate în Austria, Elveția, Bulgaria, Danemarca, Ungaria, Thailanda și China. DGNB are propriul sistem de certificare, Sistemul DGNB, care funcționează ca un instrument de planificare și optimizare vizând creșterea sustenabilității tangibile a proiectelor din construcții.

Totodată DGNB a dezvoltat o bază de date online gratuită – DGNB Navigator, destinată arhitecților și proiectanților, utilizată ca instrument de planificare și evaluare în momentul alegerii materialelor de construcție; scopul declarat este utilizarea acestora în vederea obținerii sustenabilității și certificării în acest sens. Producătorii o pot folosi pentru a-și prezenta produsele și pentru a oferi informații relevante, cum ar fi, declarațiile de mediu privind produsele (EPDs).

Indiferent dacă utilizatorul este producător, arhitect, planificator, instalator sau auditor, Navigatorul DGNB asigură suportul necesar tuturor celor implicați în procesul de selecție a produsului. Utilizarea acestuia creează transparență și oferă tuturor informații valoroase și precise despre produsul căutat și despre caracteristicile sale: informații despre impactul asupra mediului, calculul costurilor ciclului de viață, cerințele energetice sau dinamica emisiilor. În plus, navigatorul DGNB creează o punte importantă între producătorii de materiale de construcție și Sistemul DGNB, furnizând datele necesare pentru certificarea clădirilor vizate.

După ce un material de construcție a fost înregistrat în DGNB Navigator, respectând condiția de conformitate cu cerințele Sistemului DGNB, acesta va primi eticheta DGNB Navigator, care permite producătorilor să-și demonstreze angajamentul față de sustenabilitate.

>> Click pentru informații suplimentare despre Firestone UltraPly TPO/FPO si RubberGard EPDM