Zece sfaturi pentru a lucra pe acoperiș pe vreme rece
Vine iarna! Deși este încă posibil să efectuați lucrări pe acoperiș, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când lucrați pe vreme rece.
1. Încălzește-te! Pare evident, dar asigurați-vă că sunteți bine protejat de frig. Există o zicală scandinavă care afirmă: „Nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte nepotrivită”.
2. Mai întâi siguranța. La temperaturi scăzute, riscul de accidentare crește din cauza gheții, zăpezii, etc. Prin urmare, trebuie să aveți o atenție sporită atunci când lucrați pe acoperiș.
3. Când știți că este prea frig pentru lucrări pe acoperiș? Dacă temperatura scade sub 4°C, sau este multă zăpadă, gheață pe acoperiș, MARE ATENȚIE și urmați recomandările de mai jos.
4. Membranele EPDM și TPO se relaxează de obicei în 30 de minute de la plasare. Când aplicați pe vreme rece, perioada de relaxare va fi mai mare. De asemenea, pliurile din membrană, se vor relaxa într-un interval mai mare de timp.
5. Membranele TPO devin mai rigide la temperaturi scăzute. Pentru a facilita timpul de relaxare, în ziua instalării îndepărtați ambalajul exterior și lăsați membrana cât mai mult timp posibil înainte de a începe lucrarea. Acest lucru va permite stratului mai închis al membranei să absoarbă mai multă căldură, ca urmare membrana va deveni mai flexibilă.
6. Temperaturile joase modifică proprietățile fizice ale adezivilor, etanșanților, grundurilor. Sunt necesare zone de depozitare cu temperaturi mai ridicate (temperatura camerei) pentru a le menține la temperaturi optime. Cantitatea de material care este folosită pe acoperiș trebuie limitată și păstrată în cutii izolante, eventual cu o sursă de căldură în interior.
7. Când materialele lichide sunt la o temperatură scăzută, vâscozitatea lor crește, ceea ce poate determina separarea solvenților și a componentelor solide. Această separare poate face dificilă amestecarea și aplicarea. Aduceți materiale lichide pe acoperiș numai cu 1 până la 4 ore înainte de aplicare.
8. Timpii de uscare a adezivilor, grundurilor și etanșanților depind de condițiile ambientale. Vremea rece le va prelungi timpul de uscare. Pentru a verifica uscarea corespunzătoare, efectuați teste de „atingere-apăsare”, atingând suprafața cu un deget curat și uscat. Adezivul sau grundul ar trebui să fie lipicios, dar fără să se lipească de deget.
9. Pe vreme rece, riscul de condensare este mare. Întotdeauna este foarte recomandat să faceți o îmbinare de testare pentru a determina calitatea cusăturii și al aderenței. Suprafețele trebuie să fie uscate și fără contaminare înainte de aplicare.
10. Dacă este prea frig pentru a lucra pe acoperiș, de ce să nu vă alăturați unuia dintre seminariile noastre?
Sezonul de iarnă este ideal pentru a-ți verifica, perfecționa abilitățile și a învăța altele noi!