Back to top

Vouă vă este frică de grindină? Membranele Firestone vă asigură că nu e cazul.

Incendii, secetă, inundații, uragane, grindină... În ultimii ani, evenimentele meteorologice extreme devin din ce în ce mai severe în întreaga lume. Schimbările climatice antropice (SCA) sau schimbările climatice cauzate de oameni prin arderea combustibililor fosili, defrișările și creșterea intensivă a animalelor par să fie principalii vinovați.

În funcție de Baza de Date Europeană privind Vremea Severă (ESWD), furtunile de grindină mai abundente și mai intense se produc acum nu numai în regiunile unde grindina agresivă era prezentă în mod tradițional, ci și pe tot globul. Furtunile cu grindină sunt una dintre cele mai grave și provocatoare amenințări la adresa performanței oricărui sistem pentru acoperiș. Acestea pot fi deosebit de dăunătoare, de la simple daune „cosmetice” până la probleme mai grave, cum ar fi infiltrațiile, care generează alte daune după principiul dominoului. Printre altele, efectele deteriorării acoperișului diferă în funcție de mărimea și intensitatea fenomenului, panta acoperișului, tipul și vechimea materialului folosit la acoperire. Unele membrane pentru acoperiș sunt mai sensibile la acțiunea nocivă a grindinei decât altele, ceea ce depinde atât de modul în care este fabricat produsul cât și de stabilitatea acestuia pe termen lung.

Rezistența clădirii devine o necesitate în lumea de astăzi și pentru aceasta este esențial să se ia în considerare rezistența la grindină a anvelopei clădirii în etapa de proiectare. Firestone Building Products se angajează prin urmare să ofere produse rezistente, capabile să facă față și să se adapteze cu ușurință la efectele fenomenelor meteorologice grave.

Membranele noastre pentru acoperișuri RubberGard EPDM și UltraPly TPO/FPO nu numai că dispun de o durabilitate excelentă, prezintă totodată și performanțe superioare împotriva grindinei. Pentru a determina performanța lor împotriva grindinei, am testat ambele membrane în conformitate cu standardul EN13583. Acest standard determină rezistența la grindină a membranelor pentru acoperiș din bitum, plastic și cauciuc pe suporturi dure și moi. Rezultatele confirmă faptul că atât membranele noastre RubberGard EPDM, cât și membranele UltraPly TPO/FPO dispun de una dintre cele mai bune performanțe împotriva grindinei de pe piață.

Ambele membrane prezintă rezultate excelente pentru toate grosimile disponibile. În general, performanța împotriva grindinei se îmbunătățește odată cu grosimea membranei, iar acest lucru se reflectă în rezultatele testelor. Studiile efectuate de către diferiți terți evidențiază faptul că alte membrane tradiționale de impermeabilizare sunt afectate serios la capitolul performanță împotriva grindinei odată cu trecerea timpului, în timp ce EPDM și TPO/FPO păstrează un nivel de performanță excelent împotriva acesteia pe întreaga durată de viață.

>> Click pentru informații suplimentare despre Firestone UltraPly TPO/FPO si RubberGard EPDM