Back to top

Gândește liber pentru fiecare detaliu TPO/FPO

Fiind o membrană termoplastică pentru acoperiș, atunci când ne gândim la TPO/FPO, presupunem întotdeauna că singura modalitate de lucru pe care o putem asocia acesteia este sudarea (termică) cu aer cald. Sudura ca procedeu este într-adevăr o caracteristică cheie în cazul membranelor termoplastice. Simplifică totodată procesul de instalare, mai ales atunci când se utilizează o mașină de sudat automat. La nivelul unor detalii de construcție precum marginile acoperișului, în jurul unor detalii(treceri de țeavă, etc.), nu pot fi folosite mașini automate de sudat. Ne bazăm totuși aici pe mașini de sudat portabile. Sudarea manuală este un proces lent și este nevoie de un instalator experimentat pentru a obține o calitate bună și adecvată a sudurii.

Firestone oferă o soluție care aduce o alternativă rapidă, ușoară și fiabilă concepută pentru etanșeizarea unor detalii mai complicate de construcție de la nivelul acoperișului. Gândiți-vă, de exemplu, la acest detaliu de construcție – marginea acoperișului, realizat folosind metal acoperit cu TPO și membrană, sudată manual pe acesta.

Soluția este banda autoadezivă pentru detalii UltraPly TPO QuickSeam Flashing de la Firestone, o bandă TPO/FPO sensibilă la presiune, care conectează cu ușurință membrana TPO/FPO instalată pe acoperiș la elementul metalic, printr-o simplă operație de „desprindere și lipire”.

Nu sunt necesare unelte speciale sau aparate care funcționează cu curent electric. Suprafața pe care urmează să fie utilizată trebuie să fie pregătită mai întâi cu grund, apoi banda autoadezivă pentru detalii UltraPly TPO QuickSeam Flashing, care se aplicată în același mod ca orice alt produs auto-aderent, presând banda cu o rolă de silicon.

Adezivul special din cauciuc pe bază de polimer din partea inferioară a benzii creează o legătură foarte puternică între banda în sine și membrana sau suprafața metalică, oferind o excelentă hidroizolare în jurul detaliilor de construcție. Comparativ cu sudarea manuală, această metodă este mult mai rapidă și consumă mai puțină manoperă. Se economisesc astfel timp, manoperă și costuri.

Pe lângă aplicarea descrisă mai sus, banda autoadezivă pentru detalii UltraPly TPO QuickSeam Flashing oferă avantaje suplimentare. De exemplu,în cazul detaliilor metalice acoperite cu TPO/FPO, există de obicei foarte puține opțiuni disponibile pentru a alege culorii profilului de margine din metal, care este de obicei alb sau gri. Cu ajutorul benzii autoadezivă pentru detalii UltraPly TPO QuickSeam Flashing, arhitecții și proprietarii de clădiri pot alege orice culoare a profilului metalic de margine a acoperișului. Noi ne ocupăm de restul.