Back to top

Faceți un salt într-o piscină naturală alături de PondGard EPDM

În ultimii ani, piscinele și iazurile naturale au devenit din ce în ce mai populare în întreaga lume. Acestea reprezintă alternativa fără substanțe chimice față de piscina convențională, deoarece tratarea apei are loc în mod natural prin intermediul plantelor și microorganismelor specifice, prezente în zona de filtrare a piscinei. Înotul în apă limpede, fără interacțiuni cu substanțe chimice, devine o experiență foarte plăcută și relaxantă, deoarece absența clorului înlătură complet iritația ochilor.

În plus, piscinele și iazurile naturale se integrează în mod natural în peisaj, devenind un element de decor acvatic de mare valoare estetică pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, uneori oamenii ezită atunci când trebuie să aleagă o piscină sau un iaz natural. Se gândesc că nu se pot încălzi, că sunt mult mai scumpe decât cele convenționale sau că se întrețin greu. Analizăm aici câteva dintre aceste concepții greșite.

De fapt, piscinele naturale necesită mai puțină întreținere decât cele convenționale, deoarece nu este nevoie să adăugați substanțe chimice, iar apa nu trebuie evacuată pentru curățare. Întreținerea unei piscine sau a unui iaz natural este de fapt foarte asemănătoare cu grădinăritul. Tunderea regulată a plantelor din zona de filtrare, îndepărtarea frunzelor care cad și descurajarea accesului animalelor (cum ar fi rațele) sunt metode suficiente pentru a menține apa curată pe tot parcursul anului.

O altă concepție greșită este că piscinele naturale nu pot fi încălzite. Cu toate acestea, nimic nu este mai departe de adevăr. Dacă încălzirea iazurilor sau a piscinelor naturale este un lucru firesc, o temperatură confortabilă poate fi atinsă și în cel mai natural mod. Pentru a realiza acest obiectiv, sunt câteva lucruri de luat în considerare: este întotdeauna o idee bună să expuneți piscina/iazul cel puțin parțial la soare și să utilizați o membrană cu o căptușeală întunecată, care va face apa să se încălzească mai repede. Într-o zi de vară, temperatura naturală a iazului poate atinge cu ușurință o temperatură foarte plăcută de 25°C. Adăugarea unui sistem de acoperire pentru piscină este o modalitate excelentă de a menține apa caldă și noaptea.

În ceea ce privește costurile, deși investiția inițială ar putea fi ușor mai mare față de un proiect convențional, piscinele și iazurile naturale au costuri operaționale minime. Nu este nevoie să adăugați în mod constant substanțe chimice, ceea ce înseamnă economii mari pentru proprietarul piscinei și beneficii mari pentru mediu.

PondGard EPDM de la Firestone este o membrană hidroizolantă durabilă, robustă și ușor de instalat pentru piscine și iazuri naturale. Dispune de o rezistență excelentă în cazul expunerii la UV, temperaturi ridicate, oxidare și îngheț, calități care îi permit să-și păstreze proprietățile mecanice pe o perioadă lungă. PondGard EPDM este totodată un material inert și, spre deosebire de alte membrane pe bază de plastic, nu eliberează plastifianți sau antioxidanți în mediu, făcându-l sigur atât pentru oameni cât și pentru fauna și flora acvatică.

Fabricat din cauciuc sintetic EPDM, PondGard EPDM este o membrană de culoare neagră care dispune de stabilizatori UV excelenți care îi conferă o rezistență remarcabilă la intemperii. De asemenea, culoarea sa închisă ajută la încălzirea mai rapidă a apei și la realizarea unui efect de camuflare în peisaj, pentru un aspect cât mai natural.

Instalarea membranei PondGard EPDM este realizată de instalatorii autorizați Firestone, conlucrând îndeaproape cu arhitecții peisagiști oferind sfaturi cu privire la tratarea apei și la cel mai potrivit sistem de pompare pentru fiecare proiect.

Sunteți gata să faceți saltul? Aflați mai multe despre PondGard EPDM sau contactați-ne pentru a găsi reprezentantul dumneavoastră autorizat Firestone.