Back to top

În acest an se împlinesc 40 de ani de la prima utilizare a membranei Firestone RubberGard ™ EPDM, folosit pentru hidroizolarea acoperișurilor

Firestone Building Products, lider mondial pe piața membranelor din cauciuc sintetic cu un singur strat pentru hidroizolarea acoperișurilor plate, anul acesta sărbătorește 40 de ani de la prima utilizare de membrană din cauciuc sintetic EPDM RubberGard. Prima hidroizolare de acoperiș plat cu RubberGard EPDM a fost realizată în 1980 în Wisconsin, SUA. Hidroizolarea cu membrana din cauciuc RubberGard EPDM excelent de durabil și flexibil este perfect adaptabilă pentru a satisface nevoile de construcție actuale și viitoare.

Istoricul și caracteristicile sistemelor de hidroizolare pentru acoperișuri RubberGard EPDM

În anul 1980, expert în calitate de producător de anvelope, am început producerea de membrane din cauciuc pentru hidroizolarea acoperișurilor. În perioada respectivă piața de hidroizolare pentru acoperișuri dominată de produse pe bază de bitum era tocmai în transformare.

La apariția membranelor sintetice monostrat, se urmărea realizarea hidroizolațiilor de dimensiuni mari cu cheltuieli de instalare cât mai competitive. În prezent importanța unui acoperiș înseamnă mai mult decât protejarea clădirii și a persoanelor din interior. Acoperișul ideal ar trebui să fie simplu de instalat, durabil pe termen lung și în cazul unor probleme ușor de reparat, cu un impact minim asupra mediului înconjurător. Sistemul de hidroizolare Firestone RubberGard EPDM oferă o soluție ideală pentru hidroizolarea acoperișului plat.

În ultimii 40 de ani, poziția de lider a membranei RubberGard EPDM utilizat la hidroizolarea de încredere și de calitate al acoperișurilor terasă, a fost asigurată de instalarea anuală a peste 30 milioane de m² de membrană în întreaga lume. Proiectele realizate în urmă cu zeci de ani sunt în continuare performante și astăzi. Prima hidroizolare a acoperișului cu membrană din cauciuc RubberGard EPDM realizată în 1980 în Wisconsin, SUA este încă funcțională și astăzi, dovedind o eficacitate și o rezistență deosebită la intemperii.

Cu o durată de viață de peste 50 de ani *, compoziția membranei hidroizolatoare EPDM nu se modifică și rămâne stabil. Are o rezistență ridicată la ozon, la radiațiile UV, la microorganisme și rezistă provocărilor condițiilor meteorologice extreme. Flexibilitatea îi permite să reziste în mod fiabil la fluctuațiile extreme de temperatură și la mișcările posibile ale construcției.

Această durabilitate excepțională, întreținerea minimă și capacitatea de adaptare la modificări ulterioare o fac membrana de cauciuc RubberGard EPDM cea mai durabilă soluție de hidroizolare pentru acoperiș de pe piață. Este inert chimic și nu emite substanțe toxice, deci este potrivit pentru colectarea apei de ploaie și utilizarea acesteia în alte zone. Compatibil cu instalarea de acoperișuri verzi extensive și sisteme fotovoltaice.

De ce să alegeți sistemul de hidroizolare RubberGard EPDM? ...

Pe timpul procesului de instalare al sistemului de hidroizolare RubberGard EPDM nu este nevoie de flacără, iar foile de cauciuc de dimensiuni mari reduc cantitatea de îmbinări la fața locului. Datorită acestui fapt, instalarea devine rapidă, simplă și sigură. Un grup mai mic de muncitori este suficient pentru a efectua majoritatea lucrărilor de hidroizolare a acoperișului terasă, permițând astfel contractorilor să execute lucrările mai repede, față de situațiile în care s-ar folosi alte materiale de hidroizolare pentru acoperișuri plate. Pe lângă faptul că asigurăm în mod continuu calitatea înaltă a membranei EPDM conform standardelor, oferim inginerilor și antreprenorilor asistență completă de la începutul proiectului până la finalizarea acestuia. Aceasta include:

  • pregătirea practică a antreprenorilor
  • calcule tehnice
  • asistență tehnică la fața locului în timpul instalării
  • inspecția acoperișului după hidroizolarea complet efectuată

RubberGard EPDM poate fi instalată pe o gamă largă de suprafețe și fixată în diferite sisteme de prindere, ceea ce o face potrivit atât pentru recondiționare cât și pentru hidroizolare acoperiș nou. Membrana de cauciuc este ușoară la greutate și poate fi așezată direct pe structura existentă a acoperișului terasă, fără însărcinare semnificativă – lucru esențial la renovări. Modificările ulterioare ale acoperișului, cum ar fi reamenajarea iluminatoarelor sau extinderea clădirii, pot fi făcute cu ușurință fără a afecta performanța generală a sistemului de hidroizolare.

Noi, Firestone Building Products EMEA, începând din 1990 comercializăm sistemul de hidroizolare a acoperișului RubberGard EPDM în Europa și Asia. De la un climat foarte rece (Rusia) până la cele mai calde (Arabia Saudită), acoperișurile plate hidroizolate cu RubberGard EPDM rezistă fără probleme, protejând clădirile și oamenii care locuiesc sau lucrează în ele.

 

>> Pentru mai multe informații în legătură cu sistemele de hidroizolare a acoperișului RubberGard EPDM, vă rugăm să ne contactați